8 blogs die iedere vastgoedmarketeer moet leren kennen

MOZ blog

Het is veel werk om een marketeer te zijn in de vastgoed. Toch wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom zetten we in dit artikel de 8 belangrijkste blogs op rij. Handig, wanneer je wat inspiratie op wilt doen.

Natuurlijk ken je geijkte platformen als vastgoedjournaal.nl en Holland Prop Tech. En waarschijnlijk wordt Frankwatching en Marketingfacts ook regelmatig bezocht. Maar bij Gusto Media volgen we een aantal internationale blogs die de moeite waard zijn. Ze staan hieronder. In willekeurige volgorde.

Sproutsocial

Dit bedrijf heeft een social media tool. Met deze tool kun je heel makkelijk content inplannen op verschillende social platformen. Om maar iets te noemen. Maar dat gebruiken wij niet. Wel lezen we het blog dat ze heel slim ‘insights’ hebben genoemd. De onderwerpen worden lekker fris gepresenteerd en zijn echt praktisch. Handig is, wanneer hier iets meer van wilt weten.

Adweek

Dit platform vertrekt – zoals de naam al zegt – vanuit de adverteerder. Af en toe schetsen ze een beetje historisch besef, of gaat het over interessante (en vaak erg mooie cases) in print. Wil je juist digitaal een beetje bijschaven, klink dan direct door naar http://www.adweek.com/digital/.

Moz

Een pikant snorretje. Leuke video – whiteboard – formats. Het marketing blog van Rand Fishkin. Google optimalisatie staat centraal bij deze energieke Amerikaan, maar hij plaatst dit wel in een bredere context. Het ene blog is meer gericht op de instapper terwijl de ander juist wat meer de diepte in gaat. Maar het blijft leuk om zijn video’s te bekijken.

Socialmediaexaminer

Het blog van Michael Stelzner. We zijn erop uitgekomen omdat we naar zijn Podcast luisteren, maar zijn blog is ook meer dan interessant. En met de huidige ontwikkelen rondom Facebook algoritmes – om maar iets te noemen – is het eigenlijk een must read. Side note: als ondernemer geeft hij een leuk inkijkje in hoe het is wanneer een bedrijf groeit. Zie hieronder, in aflevering 17.

Venturebeat

Oké, sorry. We vinden het ook leuk om wat breder te kijken. Daarom checken we Venturebeat.com ook regelmatig. Dus dan gaat het ook over gaming (een hele interessante industrie). Wil je niet laten afleiden? Sla de homepage over en surf direct naar https://venturebeat.com/category/marketing/

Contentmarketing Institute

Helaas. Helaas. Helaas. Ze zijn gestopt met hun podcast – This Old Marketing – , maar de founding fathers van The Contentmarketing Institute hebben ook een instituut gebouwd online. Ook zij plaatsen content in hun context. Relativeren, maar vooral geven ze meer inzicht wat de huidige marketing ontwikkelingen zou kunnen betekenen voor jouw werk.

HubSpot

Het mag niet ontbreken. Als Agency Partner van dit mooie Amerikaanse software bedrijf volgen we het blog natuurlijk ook. Dagelijks. Om inzichten op te doen hoe deze tool nog betere te gebruiken is, maar ook om inspiratie op te doen met mooie cases. Neem er eens een kijkje.

Jeff Bullas

Hier kunnen we kort over zijn; het blog van Jeff Bullas is ook wel een beetje vanwege Jeff Bullas. Een prettige man, die de marketing ontwikkelingen heerlijk kan duiden. Lezen we ook nog wel eens een boek van.

Welke lees jij?

Tot zover. We kunnen natuurlijk nog wel even doorgaan – zo verrast The Guardian ons ook regelmatig met interessante artikelen. Lezen we ook wel eens blogs over videomarketing. Maar dit zijn voor ons even de belangrijkste.

Hebben we nu een blog overgeslagen dat jij heel graag leest? Laat het even achter in de comments. Horen we graag.

Is het je trouwens opgevallen hoe we ons eigen blog eventjes niet noemen. Sympathiek, of niet? 😉 Wil je geen updates van ons missen? Schrijf je dan even in voor onze nieuwsbrief. Vinden we leuk!1 reactie

  1. Marcel Van Hooijdonk op juli 13, 2020 om 2:26 pm

    Bedankt voor het delen van deze nuttige informatie.

Laat een reactie achter